Zelf een vakantieboek maken

Haal het mooiste uit je vakantieboek!

Of je nu op strandvakantie gaat of een wereldreis maakt, leg jouw mooiste momenten vast in een persoonlijk vakantieboek.
Laat je creativiteit op de vrije loop gaan met een zelf gemaakt vakantieboek.
Een vaste herinnering om alle mooie momenten opnieuw te kunnen herbeleven waar, en wanneer je maar wilt.

Met hoogwaardige kwaliteit papier en verschillende formaten, biedt De Boekenexpert een ruime keuze voor het creëren van een eigen vakantieboek.
Het boek maak jij, en het printen dat doen wij. Geen ervaring met het maken van vakantieboeken?
Dat is geen probleem. Met de app van de boeken expert maak jij zelf je gepersonaliseerde vakantieboek.

De Boeken Expert is dé specialist als het gaat om vakantieboeken afdrukken met een hoogwaardige kwaliteit. Ook voor vakantiefoto’s.
De boeken zijn geschikt voor de hobbyfotografen maar ook voor de professionals. Een professioneel eindproduct met een persoonlijke service en tevredenheidsgarantie.
En dat allemaal vanaf één oplage.

Hulp nodig bij het maken van je vakantie boek?
Kijk dan even naar onze tips!

7 tips voor het maken van een vakantieboek

Maak een plan:
Bedenk van tevoren welke herinneringen je in je boek wilt vastleggen. Denk na over de foto’s die je wilt gebruiken en welke verhalen of anekdotes je wilt vertellen

Verzamel al je foto’s
Verzamel al je foto’s en selecteer de beste. Zorg ervoor dat je ze opslaat op een veilige plaats, zodat je ze niet kwijtraakt.

Voeg teksten toe: 

Schrijf een korte beschrijving van de plaatsen die je hebt bezocht, de mensen die je hebt ontmoet en de dingen die je hebt gedaan. Vergeet niet om data en namen van plaatsen te vermelden.

Maak gebruik van sjablonen:

Maak gebruik van sjablonen om je foto’s op een creatieve manier te rangschikken. Er zijn tal van sjablonen beschikbaar op internet of in foto-apps die je kunt gebruiken.

Gebruik kleur:
Gebruik kleurrijke pagina’s, stickers en andere decoratieve elementen om je boek op te fleuren en je foto’s eruit te laten springen.

Laat je persoonlijkheid zien:
Vergeet niet om je persoonlijkheid in je boek te laten zien. Voeg je eigen unieke stijl en creativiteit toe, zodat je boek echt van jou is.

De opmaak van een vakantieboek

Het uiterlijk en de lay-out van je boek is zo belangrijk is als de inhoud ervan. Een lezer zal sneller geneigd zijn om een boek verder te lezen als het er fijn uitziet en gemakkelijk te lezen is. Daarom is het belangrijk om de juiste keuzes te maken bij het opmaken van je boek. Maar wat is nu een goede opmaak? Hier zijn een paar elementen die meespelen voor de opmaak van jouw vakantieboek:

 

Lettertype:

Een van de belangrijkste zaken is het uitkiezen van een leesbare lettertype. Kies iets dat fijn is om te lezen en past bij de stijl van je boek. Door het gebruik van hoofdstukken en subhoofdstukken, maak je de structuur van je boek helder en makkelijker te volgen voor de lezer. Een pagina-nummering is daarbij handig, zo kunnen mensen snel zoeken naar specifieke delen van jouw vakantieboek.

Lay-out

Zorg voor een consistente lay-out door dezelfde afstanden tussen regels, kopjes en afbeeldingen te gebruiken. Blanco pagina’s zijn een uitstekend idee om specifieke informatie op te lichten of afbeeldingen of foto’s beter uit te laten komen. Kolommen maken de tekst makkelijker en aangenamer om te lezen. 

Afbeeldingen en foto’s

Afbeeldingen en foto’s zijn een waardevolle aanvulling op je boek, ze maken het aantrekkelijker om naar te kijken en versterken bepaalde verhalen of ideeën. Zorg dat de foto’s duidelijk, scherp en aantrekkelijk zijn. Gebruik een goede camera en verlicht de foto’s goed.

Een belangrijk onderdeel van het plaatsen van afbeeldingen is de manier waarop je wil dat ze de tekst ondersteunen. Zorg voor een consistente stijl en uitstraling voor al je foto’s. Dit maakt je boek professioneel en aantrekkelijk. Nog een tip: gebruik foto’s om specifieke ingrediënten of producten te laten zien. Dit kan helpen bij het kiezen van de juiste producten en is ook handig voor de lezer om te weten wat ze precies nodig hebben.

Tot slot

Tot slot, is het verstandig om het boek ook door anderen te laten beoordelen voor eventuele foutjes en om feedback over de lay-out te krijgen. Door deze tips op te volgen, zal je boek er soepel en aantrekkelijk uitzien en zullen lezers graag verder willen lezen. 

Wil jij direct beginnen met je eigen vakantieboek te maken? klik dan op de onderstaande knop om te beginnen!

Veel gestelde vragen:

Wij doen er alles aan om je boek zo snel mogelijk te verzenden. Hou rekening met 7 werkdagen. Kijk ook eens op onze levertijd pagina. Hier kan je zelf zien op welke dag je boek zou moeten aankomen.


Klik hier om je naar deze pagina te brengen!


 

Een boek heeft natuurlijk veel aspecten die de prijs beïnvloeden. Dit heeft te maken met een aantal pagina’s, kleur, en type omslag. Gelukkig hebben wij hier een handige applicatie voor die precies kan berekenen wat je bestelling gaat kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, en weet je gelijk waar je aan toe bent! Goedkoop een boek maken, dat kan bij De Boeken Expert.


Klik hier om je naar de applicatie te brengen!


 

Een boekje maken kan ingewikkeld zijn. Opmaak, formaten, en dat ook nog allemaal voor een lage prijs? Bij De Boeken Expert nemen we deze zorgen weg. In onze app kunt u zelf de omslag en maten bepalen zonder dat hier erg veel digitale kennis voor nodig is. Wij hebben hier speciaal een stappenplan voor geschreven die je door ons proces begeleid. Jij hoeft dus alleen nog maar te schrijven!


Klik hier om een kijkje te nemen naar ons stappenplan.


Kom je er toch niet uit?

Klik dan hier om contact met ons op te nemen.


 

Bij ons natuurlijk! Je hoeft niet naar een printshop, je kan je document simpelweg uploaden in onze app. Binnen een paar stappen heb je de bestelling afgerond, en kan je het boek binnen 7 werkdagen in de brievenbus verwachten. Je boek wordt in Nederland geproduceerd en verzonden.


klik hier om te beginnen met je boek!


 

Bieden op dit moment deze formaten aan:

  • A4 staand en liggend
  • A5 staand en liggend
  • B5 staand
  • anders namelijk: hier kunt u zelf een gewenst formaat invoeren

Hier is wel enige ervaring en kennis voor nodig.