Zelf een familieboek maken

Op zoek naar een uniek en persoonlijk cadeau voor de familie
of die van je vrienden? Overweeg dan een familieboek gemaakt door De Boeken
Expert! Met onze jarenlange ervaring en toewijding aan kwaliteit, 
bieden wij je een uitstekende service voor het creëren van gepersonaliseerde familieboeken.

Of je nu een familiegeschiedenis wilt vastleggen, een herinneringsboek wilt maken,
of een fotoboek wilt samenstellen, wij helpen om jou ideeën werkelijkheid te maken.
Onze professionals werken graag met je samen 
om een boek te creëren dat niet alleen visueel aantrekkelijk is,
maar ook van hoge kwaliteit.

Via onze applicatie kan je gewoon op het internet zelf je
boek samenstellen. Dit met onze betaalbare prijzen, is het maken van een
familieboek bij De Boeken Expert betaalbaar en toegankelijk voor iedereen.

Wil je beginnen aan je familieboek maar je weet niet hoe?
Kijk dan even naar onze tips voor het schrijven van een boek:

6 tips voor het maken van een familieboek

Plan van tevoren:

Voordat je begint met het verzamelen van materiaal, is het belangrijk om na te denken over wat je wilt opnemen in het familieboek en hoe je het wilt organiseren. Maak een schema en een overzicht van de inhoud en overweeg het thema en de stijl van het boek.

 

Verzamel zoveel materiaal:
Om een compleet beeld van je familie te geven, is het belangrijk om zoveel mogelijk materiaal te verzamelen, zoals foto’s, documenten, verhalen en herinneringen van familieleden.

Scan en bewerk het materiaal:
 Nadat je al het materiaal hebt verzameld, scan en bewerk de foto’s en documenten om ze klaar te maken voor publicatie. Verwijder bijvoorbeeld vlekken of scheuren en bewaar het originele materiaal op een veilige plaats.

 

 

Schijf pakkende titels en bijschriften:

Bijschriften zijn belangrijk om de verhalen achter de foto’s te vertellen en te contextualiseren. Schrijf pakkende en informatieve bijschriften die de lezer een beter begrip geven van de foto en de persoon of situatie die erop wordt afgebeeld.

Gebruik creatieve lay-outs: 
Het gebruik van creatieve lay-outs en visuele elementen kan helpen om uw familieboek levendiger en aantrekkelijker te maken. Maak gebruik van verschillende lettertypen, kleuren en illustraties om de aandacht van de lezer te trekken.

 

Laat je kookboek nakijken door anderen:
Laat het boek nalezen door  familie of vrienden die bereid zijn om het te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat fouten worden opmerkt en het boek wordt verbeterd.

De opmaak van een familieboek

Het uiterlijk en de lay-out van je boek is zo belangrijk is als de inhoud ervan. Een lezer zal sneller geneigd zijn om een boek verder te lezen als het er fijn uitziet en gemakkelijk te lezen is. Daarom is het belangrijk om de juiste keuzes te maken bij het opmaken van je boek. Maar wat is nu een goede opmaak? Hier zijn een paar elementen die meespelen voor de opmaak van jouw familieboek:

 

Lettertype:

Een van de belangrijkste zaken is het uitkiezen van een leesbare lettertype. Kies iets dat fijn is om te lezen en past bij de stijl van je boek. Door het gebruik van hoofdstukken en subhoofdstukken, maak je de structuur van je boek helder en makkelijker te volgen voor de lezer. Een pagina-nummering is daarbij handig, zo kunnen mensen snel zoeken naar specifieke delen van jouw familieboek.

Lay-out

Zorg voor een consistente lay-out door dezelfde afstanden tussen regels, kopjes en afbeeldingen te gebruiken. Blanco pagina’s zijn een uitstekend idee om specifieke informatie op te lichten of afbeeldingen of foto’s beter uit te laten komen. Kolommen maken de tekst makkelijker en aangenamer om te lezen. 

Afbeeldingen en foto’s

Afbeeldingen en foto’s zijn een waardevolle aanvulling op je boek, ze maken het aantrekkelijker om naar te kijken en versterken bepaalde verhalen of ideeën. Zorg dat de foto’s duidelijk, scherp en aantrekkelijk zijn. Gebruik een goede camera en verlicht de foto’s goed.

Een belangrijk onderdeel van het plaatsen van afbeeldingen is de manier waarop je wil dat ze de tekst ondersteunen. Zorg voor een consistente stijl en uitstraling voor al je foto’s. Dit maakt je boek professioneel en aantrekkelijk. Onze experts staan altijd klaar om je hierin te adviseren.

Tot slot

Tot slot, is het verstandig om het boek ook door anderen te laten beoordelen voor eventuele foutjes en om feedback over de lay-out te krijgen. Door deze tips op te volgen, zal je boek er soepel en aantrekkelijk uitzien en zullen lezers graag verder willen lezen. 

Wil jij direct beginnen met je eigen familieboek te maken? klik dan op de onderstaande knop om te beginnen!

Veel gestelde vragen:

Wij doen er alles aan om je boek zo snel mogelijk te verzenden. Hou rekening met 7 werkdagen. Kijk ook eens op onze levertijd pagina. Hier kan je zelf zien op welke dag je boek zou moeten aankomen.


Klik hier om je naar deze pagina te brengen!


 

Een boek heeft natuurlijk veel aspecten die de prijs beïnvloeden. Dit heeft te maken met een aantal pagina’s, kleur, en type omslag. Gelukkig hebben wij hier een handige applicatie voor die precies kan berekenen wat je bestelling gaat kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, en weet je gelijk waar je aan toe bent! Goedkoop een boek maken, dat kan bij De Boeken Expert.


Klik hier om je naar de applicatie te brengen!


 

Een boekje maken kan ingewikkeld zijn. Opmaak, formaten, en dat ook nog allemaal voor een lage prijs? Bij De Boeken Expert nemen we deze zorgen weg. In onze app kunt u zelf de omslag en maten bepalen zonder dat hier erg veel digitale kennis voor nodig is. Wij hebben hier speciaal een stappenplan voor geschreven die je door ons proces begeleid. Jij hoeft dus alleen nog maar te schrijven!


Klik hier om een kijkje te nemen naar ons stappenplan.


Kom je er toch niet uit?

Klik dan hier om contact met ons op te nemen.


 

Bij ons natuurlijk! Je hoeft niet naar een printshop, je kan je document simpelweg uploaden in onze app. Binnen een paar stappen heb je de bestelling afgerond, en kan je het boek binnen 7 werkdagen in de brievenbus verwachten. Je boek wordt in Nederland geproduceerd en verzonden.


klik hier om te beginnen met je boek!


 

Bieden op dit moment deze formaten aan:

  • A4 staand en liggend
  • A5 staand en liggend
  • B5 staand
  • anders namelijk: hier kunt u zelf een gewenst formaat invoeren

Hier is wel enige ervaring en kennis voor nodig.