Zelf een gedichten- bundel maken

Schrijf jij graag gedichten en wil jij deze vastleggen in een mooi boek? 

Print goedkoop en snel de mooiste gedichtenbundels online. 
De Boeken Expert biedt daarvoor meerdere mogelijkheden aan om jouw gedichtenbundel te maken.
De Boeken Expert heeft al meerdere galerijen en kunstenaars geholpen met het drukken van hun gedichtenbundels.
Een gedichtenbundel maken is met de website van De Boeken Expert in een paar minuten gedaan. Ontwerp zelf de omslag, en upload je binnenwerk met een paar klikken op je muis. De rest wordt automatisch aangemaakt door de website zelf.

Heb je nu hulp nodig met het maken van een gedichtenbundel?

Dat is geen probleem. Kijk hier naar de zeven  tips over het schrijven van een gedichtenbundel:

7 tips voor het maken van een gedichtenbundel

Vind je thema:
Bedenk waar je gedichten over gaan en wat de rode draad is die door je bundel loopt. Dit kan bijvoorbeeld een emotie zijn, een bepaalde ervaring of een maatschappelijk thema.

Schrijf veel:
Schrijf zoveel gedichten als je kunt en selecteer de beste gedichten voor je bundel. Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende stijlen, onderwerpen en vormen.

Laat het rusten:
Na het schrijven van een gedicht is het belangrijk om het even weg te leggen. Dit geeft je de kans om er later met een frisse blik naar te kijken en te beoordelen of het geschikt is voor je bundel.

Zorg voor samenhang:
Het is belangrijk dat de gedichten in je bundel op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn, bijvoorbeeld door een terugkerend thema, beeld of geluid.

Experimenteer met de vorm:
Gedichten kunnen in verschillende vormen worden geschreven. Experimenteer met bijvoorbeeld rijmschema’s, metrum en andere stijlfiguren om je bundel interessanter te maken.

Zoek feedback:
Laat anderen je gedichten lezen en vraag om feedback. Het kan helpen om te begrijpen hoe je gedichten overkomen bij lezers en of ze begrijpelijk en effectief zijn.

De opmaak van een gedichtenbundel

Het uiterlijk en de lay-out van je boek is zo belangrijk is als de inhoud ervan. Een lezer zal sneller geneigd zijn om een boek verder te lezen als het er fijn uitziet en gemakkelijk te lezen is. Daarom is het belangrijk om de juiste keuzes te maken bij het opmaken van je boek. Maar wat is nu een goede opmaak? Hier zijn een paar elementen die meespelen voor de opmaak van jouw gedichtenbundel:

 

Lettertype:

Een van de belangrijkste zaken is het uitkiezen van een leesbare lettertype. Kies iets dat fijn is om te lezen en past bij de stijl van je boek. Door het gebruik van hoofdstukken en subhoofdstukken, maak je de structuur van je boek helder en makkelijker te volgen voor de lezer. Een pagina-nummering is daarbij handig, zo kunnen mensen snel zoeken naar specifieke delen van jouw gedichtenbundel.

Lay-out

Zorg voor een consistente lay-out door dezelfde afstanden tussen regels, kopjes en afbeeldingen te gebruiken. Blanco pagina’s zijn een uitstekend idee om specifieke informatie op te lichten of afbeeldingen of foto’s beter uit te laten komen. Kolommen maken de tekst makkelijker en aangenamer om te lezen. 

Afbeeldingen en foto’s

Afbeeldingen en foto’s zijn een waardevolle aanvulling op je boek, ze maken het aantrekkelijker om naar te kijken en versterken bepaalde verhalen of ideeën. Zorg dat de foto’s duidelijk, scherp en aantrekkelijk zijn. Gebruik een goede camera en verlicht de foto’s goed.

 

Tot slot

Tot slot, is het verstandig om het boek ook door anderen te laten beoordelen voor eventuele foutjes en om feedback over de lay-out te krijgen. Door deze tips op te volgen, zal je boek er soepel en aantrekkelijk uitzien en zullen lezers graag verder willen lezen. 

Wil jij direct beginnen met je eigen kookboek te maken? klik dan op de onderstaande knop om te beginnen!

Veel gestelde vragen:

Wij doen er alles aan om je boek zo snel mogelijk te verzenden. Hou rekening met 7 werkdagen. Kijk ook eens op onze levertijd pagina. Hier kan je zelf zien op welke dag je boek zou moeten aankomen.


Klik hier om je naar deze pagina te brengen!


 

Een boek heeft natuurlijk veel aspecten die de prijs beïnvloeden. Dit heeft te maken met een aantal pagina’s, kleur, en type omslag. Gelukkig hebben wij hier een handige applicatie voor die precies kan berekenen wat je bestelling gaat kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, en weet je gelijk waar je aan toe bent! Goedkoop een boek maken, dat kan bij De Boeken Expert.


Klik hier om je naar de applicatie te brengen!


 

Een boekje maken kan ingewikkeld zijn. Opmaak, formaten, en dat ook nog allemaal voor een lage prijs? Bij De Boeken Expert nemen we deze zorgen weg. In onze app kunt u zelf de omslag en maten bepalen zonder dat hier erg veel digitale kennis voor nodig is. Wij hebben hier speciaal een stappenplan voor geschreven die je door ons proces begeleid. Jij hoeft dus alleen nog maar te schrijven!


Klik hier om een kijkje te nemen naar ons stappenplan.


Kom je er toch niet uit?

Klik dan hier om contact met ons op te nemen.


 

Bij ons natuurlijk! Je hoeft niet naar een printshop, je kan je document simpelweg uploaden in onze app. Binnen een paar stappen heb je de bestelling afgerond, en kan je het boek binnen 7 werkdagen in de brievenbus verwachten. Je boek wordt in Nederland geproduceerd en verzonden.


klik hier om te beginnen met je boek!


 

Bieden op dit moment deze formaten aan:

  • A4 staand en liggend
  • A5 staand en liggend
  • B5 staand
  • anders namelijk: hier kunt u zelf een gewenst formaat invoeren

Hier is wel enige ervaring en kennis voor nodig.