Zelf een kookboek maken

Een persoonlijk kookboek maken? Heerlijk!

Bij De Boeken Expert hebben wij ervaring in het maken van persoonlijke kookboeken.
Wil jij je recepten op papier krijgen? Dit kan via de handige site van De Boeken Expert.
Maar hoe begin je nou met het schrijven van een kookboek?  

Hier een aantal tips voor het schrijven en laten drukken van jouw kookboek:

7 tips voor het maken van een kookboek

Richt het boek op een specifiek publiek:
Bedenk wie je doelgroep is en richt op deze specifieke smaken en voorkeuren. Er is een verschil tussen een kookboek voor je ouders of voor je studievrienden. 

Zorg voor duidelijke en nauwkeurige recepten:
Geef duidelijke stap-voor-stap-instructies en vermeld de precieze hoeveelheden en de tijd die nodig is voor het bereiden van het gerecht.

Vermeld de achtergrond en geschiedenis: 
Voeg informatie toe over de oorsprong van het gerecht en hoe het is geëvolueerd tot wat het nu is. Dit maakt het boek interessanter en geeft lezers meer context.

Experimenteer met verschillende stijlen van recepten:
Voeg recepten toe voor ontbijt, lunch, diner en snacks. Dit zorgt voor afwisseling en maakt het boek veelzijdiger.

Gebruik persoonlijke verhalen en anekdotes:
Voeg verhalen toe over uw ervaringen met het koken van het gerecht en hoe het zich heeft ontwikkeld. Dit maakt het boek persoonlijker en voelt de lezer zich meer betrokken.

Laat je kookboek nakijken door anderen:
Laat het boek nalezen door andere koks en familie of vrienden die bereid zijn om het te testen. Dit zorgt ervoor dat fouten worden opmerkt en het boek wordt verbeterd.

De opmaak van een kookboek

Het uiterlijk en de lay-out van je boek is zo belangrijk is als de inhoud ervan. Een lezer zal sneller geneigd zijn om een boek verder te lezen als het er fijn uitziet en gemakkelijk te lezen is. Daarom is het belangrijk om de juiste keuzes te maken bij het opmaken van je boek. Maar wat is nu een goede opmaak? Hier zijn een paar elementen die meespelen voor de opmaak van jouw kookboek:

 

Lettertype:

Een van de belangrijkste zaken is het uitkiezen van een leesbare lettertype. Kies iets dat fijn is om te lezen en past bij de stijl van je boek. Door het gebruik van hoofdstukken en subhoofdstukken, maak je de structuur van je boek helder en makkelijker te volgen voor de lezer. Een pagina-nummering is daarbij handig, zo kunnen mensen snel zoeken naar specifieke delen van jouw kookboek.

Lay-out

Zorg voor een consistente lay-out door dezelfde afstanden tussen regels, kopjes en afbeeldingen te gebruiken. Blanco pagina’s zijn een uitstekend idee om specifieke informatie op te lichten of afbeeldingen of foto’s beter uit te laten komen. Kolommen maken de tekst makkelijker en aangenamer om te lezen. 

Afbeeldingen en foto’s

Afbeeldingen en foto’s zijn een waardevolle aanvulling op je boek, ze maken het aantrekkelijker om naar te kijken en versterken bepaalde verhalen of ideeën. Zorg dat de foto’s duidelijk, scherp en aantrekkelijk zijn. Gebruik een goede camera en verlicht de foto’s goed.

Een belangrijk onderdeel van het plaatsen van afbeeldingen is de manier waarop je wil dat ze de tekst ondersteunen. Zorg voor een consistente stijl en uitstraling voor al je foto’s. Dit maakt je boek professioneel en aantrekkelijk. Nog een tip: gebruik foto’s om specifieke ingrediënten of producten te laten zien. Dit kan helpen bij het kiezen van de juiste producten en is ook handig voor de lezer om te weten wat ze precies nodig hebben.

Tot slot

Tot slot, is het verstandig om het boek ook door anderen te laten beoordelen voor eventuele foutjes en om feedback over de lay-out te krijgen. Door deze tips op te volgen, zal je boek er soepel en aantrekkelijk uitzien en zullen lezers graag verder willen lezen. 

Wil jij direct beginnen met je eigen kookboek te maken? klik dan op de onderstaande knop om te beginnen!

Veel gestelde vragen:

Wij doen er alles aan om je boek zo snel mogelijk te verzenden. Hou rekening met 7 werkdagen. Kijk ook eens op onze levertijd pagina. Hier kan je zelf zien op welke dag je boek zou moeten aankomen.


Klik hier om je naar deze pagina te brengen!


 

Een boek heeft natuurlijk veel aspecten die de prijs beïnvloeden. Dit heeft te maken met een aantal pagina’s, kleur, en type omslag. Gelukkig hebben wij hier een handige applicatie voor die precies kan berekenen wat je bestelling gaat kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, en weet je gelijk waar je aan toe bent! Goedkoop een boek maken, dat kan bij De Boeken Expert.


Klik hier om je naar de applicatie te brengen!


 

Een boekje maken kan ingewikkeld zijn. Opmaak, formaten, en dat ook nog allemaal voor een lage prijs? Bij De Boeken Expert nemen we deze zorgen weg. In onze app kunt u zelf de omslag en maten bepalen zonder dat hier erg veel digitale kennis voor nodig is. Wij hebben hier speciaal een stappenplan voor geschreven die je door ons proces begeleid. Jij hoeft dus alleen nog maar te schrijven!


Klik hier om een kijkje te nemen naar ons stappenplan.


Kom je er toch niet uit?

Klik dan hier om contact met ons op te nemen.


 

Bij ons natuurlijk! Je hoeft niet naar een printshop, je kan je document simpelweg uploaden in onze app. Binnen een paar stappen heb je de bestelling afgerond, en kan je het boek binnen 7 werkdagen in de brievenbus verwachten. Je boek wordt in Nederland geproduceerd en verzonden.


klik hier om te beginnen met je boek!


 

Bieden op dit moment deze formaten aan:

  • A4 staand en liggend
  • A5 staand en liggend
  • B5 staand
  • anders namelijk: hier kunt u zelf een gewenst formaat invoeren

Hier is wel enige ervaring en kennis voor nodig.