Zelf een kinderboek maken

Welkom bij het schrijven van een kinderboek! Als je op zoek bent naar tips om je boek op te laten vallen bij uw doelgroep, dan ben je op de juiste plaats. Hier zijn enkele belangrijke stappen die je kunt nemen om een kinderboek te optimaliseren voor zoekmachines en potentiële lezers. De Boeken Expert heeft ervaring in het maken van kinderboeken, vanaf oplage één.

7 tips voor het maken van een kinderboek

Richt het boek op een specifiek publiek:

Schrijf voor de leeftijd van je doelgroep en gebruik een taal en stijl die past bij hun niveau. Denk na over hun interesses, wat hen bezighoudt en waar ze van houden.

Kies een boeiend onderwerp:
Kinderen houden van verhalen die hen meeslepen en hen laten dromen. Kies een onderwerp dat hen interesseert en waarmee ze zich kunnen identificeren.

 

Let op taalgebruik: 
Gebruik korte zinnen en vermijd moeilijke woorden. Houd het simpel en begrijpelijk.

 

Hou het levendig:
Creëer personages die levendig en boeiend zijn. Maak ze realistisch en geef ze een eigen persoonlijkheid en stem.

Probeer wat mee te geven in je boek:
Kinderen leren graag van verhalen. Voeg een morele les toe aan je verhaal om kinderen te inspireren en te motiveren.

 

Laat je kinderboek nakijken door anderen:
Laat het verhaal lezen aan kinderen van de doelgroep en luister naar hun feedback. Pas je verhaal aan waar nodig om het te verbeteren.

 

De opmaak van een Kinderboek

Het uiterlijk en de lay-out van je boek is zo belangrijk is als de inhoud ervan. Een lezer zal sneller geneigd zijn om een boek verder te lezen als het er fijn uitziet en gemakkelijk te lezen is. Daarom is het belangrijk om de juiste keuzes te maken bij het opmaken van je boek. Maar wat is nu een goede opmaak? Hier zijn een paar elementen die meespelen voor de opmaak van jouw kinderboek:

 

Lettertype:

Een van de belangrijkste zaken is het uitkiezen van een leesbare lettertype. Kies iets dat fijn is om te lezen en past bij de stijl van je boek. Door het gebruik van hoofdstukken en subhoofdstukken, maak je de structuur van je boek helder en makkelijker te volgen voor de lezer. Een pagina-nummering is daarbij handig, zo kunnen mensen snel zoeken naar specifieke delen van jouw kinderboek.

Lay-out

Zorg voor een consistente lay-out door dezelfde afstanden tussen regels, kopjes en afbeeldingen te gebruiken. Blanco pagina’s zijn een uitstekend idee om specifieke informatie op te lichten of afbeeldingen of foto’s beter uit te laten komen. Kolommen maken de tekst makkelijker en aangenamer om te lezen. 

Afbeeldingen en foto’s

Afbeeldingen en foto’s zijn een waardevolle aanvulling op je boek, ze maken het aantrekkelijker om naar te kijken en versterken bepaalde verhalen of ideeën. Zorg dat de foto’s duidelijk, scherp en aantrekkelijk zijn. Gebruik een goede camera en verlicht de foto’s goed.

 

Tot slot

Tot slot, is het verstandig om het boek ook door anderen te laten beoordelen voor eventuele foutjes en om feedback over de lay-out te krijgen. Door deze tips op te volgen, zal je boek er soepel en aantrekkelijk uitzien en zullen lezers graag verder willen lezen. 

Wil jij direct beginnen met je eigen kinderboek te maken? klik dan op de onderstaande knop om te beginnen!

Veel gestelde vragen:

Wij doen er alles aan om je boek zo snel mogelijk te verzenden. Hou rekening met 7 werkdagen. Kijk ook eens op onze levertijd pagina. Hier kan je zelf zien op welke dag je boek zou moeten aankomen.


Klik hier om je naar deze pagina te brengen!


 

Een boek heeft natuurlijk veel aspecten die de prijs beïnvloeden. Dit heeft te maken met een aantal pagina’s, kleur, en type omslag. Gelukkig hebben wij hier een handige applicatie voor die precies kan berekenen wat je bestelling gaat kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, en weet je gelijk waar je aan toe bent! Goedkoop een boek maken, dat kan bij De Boeken Expert.


Klik hier om je naar de applicatie te brengen!


 

Een boekje maken kan ingewikkeld zijn. Opmaak, formaten, en dat ook nog allemaal voor een lage prijs? Bij De Boeken Expert nemen we deze zorgen weg. In onze app kunt u zelf de omslag en maten bepalen zonder dat hier erg veel digitale kennis voor nodig is. Wij hebben hier speciaal een stappenplan voor geschreven die je door ons proces begeleid. Jij hoeft dus alleen nog maar te schrijven!


Klik hier om een kijkje te nemen naar ons stappenplan.


Kom je er toch niet uit?

Klik dan hier om contact met ons op te nemen.


 

Bij ons natuurlijk! Je hoeft niet naar een printshop, je kan je document simpelweg uploaden in onze app. Binnen een paar stappen heb je de bestelling afgerond, en kan je het boek binnen 7 werkdagen in de brievenbus verwachten. Je boek wordt in Nederland geproduceerd en verzonden.


klik hier om te beginnen met je boek!


 

Bieden op dit moment deze formaten aan:

  • A4 staand en liggend
  • A5 staand en liggend
  • B5 staand
  • anders namelijk: hier kunt u zelf een gewenst formaat invoeren

Hier is wel enige ervaring en kennis voor nodig.